siberbilgi

Tam Versiyon: Organik gıda organik olmayandan daha fazla besleyici
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Organik gıda organik olmayandan daha fazla besleyici

[Resim: organic.jpg] Bu vitamin ve besin içeriği söz konusu olduğunda genellikle bir ABD araştırmaya göre, pestisitler ve antibiyotik dirençli bakterilere maruz kalmayı azaltmak olmasına rağmen organik ürün ve et genellikle, konvansiyonel gıdaya göre sizin için daha iyi değil.
"İnsanlar çok farklı nedenlerden dolayı organik gıdalar satın seçebilirsiniz. Bunlardan biri sağlık yararları algılanmaktadır," Stanford Üniversitesi ve Gazi İşleri Palo Alto Sağlık araştırmacı bir ekip liderliğindeki Crystal Smith-Spangler, dedi.
"Bizim hastalar, ailemiz 'Eh, besin içeriği veya insan sağlığı çıktıları açısından organik gıda seçim için orada sağlık nedenleri vardır?' Hakkında sormak"
O ve onun arkadaşları 200'den fazla çalışmalar gözden bunu da gıdalar kendilerini besin ve kirletici düzeyleri organik ya da konvansiyonel gıdalar yedik, ya da daha yaygın olarak, insanların sağlığını karşılaştırıldı.
Organik yiyecekler ve organik olmayan meyve, sebze, tahıl, et, kümes hayvanları, yumurta ve süt dahil.
Tarım standartların US Department göre, organik çiftliklerin sentetik pestisit ve gübre, hormon ve antibiyotik kullanımını önlemek için var. Organik hayvancılık da otlatma mevsiminde mera erişimi olmalıdır.
Kullanılan çalışmaların çoğu olsa da, iki katı kadar olarak ne geleneksel yiyecek masrafları mal olabilir "organik" gıda, neyin oluşturduğu için kendi standartlarını belirtmek vermedi, araştırmacılar Internal Medicine Annals yazdı.
Smith-Spangler ve onun meslektaşları organik ve geleneksel olarak üretilen bitkisel veya hayvansal ürünleri vitamin miktarında farklılık yoktu bulundu - ve sadece besin farkı organik ürünler biraz daha fazla fosfor oldu.
Organik süt ve tavuk da daha fazla omega-3 yağ asitleri içeriyor olabilir, ama bu sadece bir kaç çalışmalara dayanmaktadır.
Konvansiyonel üretimin üçte birinden fazlası organik ürünlerle örneklerinin yüzde 7 ile karşılaştırıldığında, tespit pestisit kalıntıları vardı. Organik domuz ve tavuk geleneksel olarak üretilen et daha üç veya daha fazla antibiyotiğe dirençli bakteriler daha az olasılıkla yüzde 33 idi.
Smith-Spangler organik ya da konvansiyonel gıdalar ya pestisitler için izin verilen sınırları aşan için nadir olduğunu Reuters Sağlık söyledi, bu yüzden artıklarında bir fark sağlığı üzerinde bir etkisi olup olmayacağını net değildi.
Ama diğerleri daha fazla araştırma tamamen organik ve konvansiyonel gıdalar arasında potansiyel sağlık ve güvenlik farklılıkları keşfetmek için gerekli olduğunu söyledi ve organik yiyecekler organik olmayan versiyonları dışında herhangi bir sağlıklı değil söylemek için henüz erken olduğunu.
"Şu anda ben tüm anekdot kanıtlara dayalı olduğunu düşünüyorum," Halk Sağlığı Harvard School çevre sağlığı ve pozlama inceleyen Chensheng Lu, dedi.