siberbilgi

Tam Versiyon: Bilgisayar mühendisi olmak (gerçekten süper ötesi)...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bilgisayar mühendisi olmak...

arkadaşlar aşağıda yazılanlar gerçekte bilgisayar mühendisi demek değildir. sadece bu bölümle iştirak içinde olan insanların karşılaştığı durumlar trajikomik bir şekilde anlatılmıştır. tabi yazılanlarla herkes karşılaşacak diye birşey de yok Smile)
iyi okumalar Smile)


1. şuphesizki oss den sonra bu muhendisligi okuyup kolay ve mutlu bir hayat gecirme iddiasinda olan arkadaşlarimiz buyuk yanilgi icerisindedir..

2. mezunlarina diplomanin yanisira bonus olarak şise dibi gözluk , boyun fitigi ,asosyallik ve genis capli bir göbek verebilen bölum.

3. bitiren herkesin bilgisayar hakkında herseyi bildigine inanılan ama bunun imkansız oldugunun anlaşılamadığı bölüm

-oğlumuz ne iş yapıyo
-bilgisayar mühendisi
-ooo bizim bilgisayarın kahve tutacağı bozuldu ona bi bakıver evladım.
-tamam teyze bakarız.
-masallah masallah.

4. herkesin sizi teknik servis olarak görmesi, her 100 kişiden 90'ının mutlaka toplama bilgisayar almak istemesi sonucunda bunu size sorması.

5. her baba yiğitin altından kalkamayacağı ve okuyamayacağı, sabır gerektiren, mantık isteyen ve düşünme becerisi olan insanların yapabilecekleri meslektir.

6. öğrenciyken bile asgari ücretin en az 3 katını kazandıran meslek, iş platformunun hiçbir önemi yok, bilgisayar ve mühendis terimlerinin bir arada görünmesi firmalar için yetiyor. ekstradan web tasarımı database gereksinimli uygulamalar yapıyor ya da yazıyorsanız bu para gittikçe katlanıyor. tabi bu söylediklerim her önüne gelen arkadaşlar için değil, harbiden belli konularda yardırmış kişiler içindir. deneyin görün.

7. eskiden polis, asker, astronot olacağım tabusunu yıkan bölümdür. bilgisyarların çok pahalı olduğu yıllarda tüm ortaokul gençliği ortama karizma yapmak için bilgisayar mühendisi olacağını söyler, liseye geçince başka bir alana geçerdi. girilmeden önce hakkında en az bilgi sahibi olunan bölümdür ayrıca, ismi yeterli karizma sahibidir.

9. insanın bulunduğu hemen her alanda insana yardımcı olan ve hatta insanın yerini alan teknolojinin en temel ve en soyut işler yapan mesleği. Genelde Türkiye'de ne işe yaradıkları yurdum insanı tarafından pek de bilinmez. Sadece önemli bir iş yaptıkları düşünülür ve bilgisayar bozulduğunda kendisine sıkça danışılır. Temeli soyut matematiğe dayanan bir meslektir.

10. arkadaşları tarafından formatlama, oyun yükleme, level atlama, msn hackleme gibi görevlere maruz kalan insan modeli.

11. - aga ne istiyorsun şimdi sen bu monitöre?
- 128 ver yuvarlak olsun.
- !!??! ( beyin terk Smile) )

12. "hacı benim pc bozuldu, bi el at" gibi bir şey söylediğinizde temiz kötek yiyebileceğiniz meslek mensupları. bilgisayar tamircileriyle karışıtılmaktan nefret eder büyük çoğunluğu.


[Resim: q2soT.jpg]