siberbilgi

Tam Versiyon: Mavi Marmara Kafilesi Libya sınırında engellendi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mavi Marmara Kafilesi Libya sınırında engellendi
[Resim: y9a4HIX.jpg] İsrail'in son Gazze saldırılarında zarar gören Filistinlilere tıbbi yardım götüren ''Mavi Marmara Kafilesi'', Libya sınırında aktivistlerin vizesi olmadığı için engellendi.


İngiltere'den yola çıkan ve Gazze'ye tıbbi yardım taşıyan ''Mavi Marmara Kafilesi'' adındaki 11 araçlık konvoy, Fransa, İspanya, Fas, Cezayir ve Tunus'un ardından Libya sınırına ulaştığında vize engeline takıldı.


Libya gümrük görevlileri, konvoydaki İngiliz, ABD ve İrlanda vatandaşlarının vizeleri olmadığı için ülkeye giremeyeceklerini, tekrar Tunus'a dönmeleri gerektiğini ifade etti.

Konvoyun organizatörlerinden İhsan Şemruh, konvoya eşlik eden AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Libyalı yetkililerin tavrı bizi tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı. Biz Libya'dan çok şey bekliyorduk. Güzergah üzerinde en kolay durağımızın Libya olacağını tasarlamıştık. Devrim sonrası Libya'da böyle bir güne tanık olmak cidden şaşırtıcı'' dedi.

Şemruh ayrıca, ''İngiltere'den yola çıkıp, Fransa, İtalya, İspanya, Fas, Cezayir ve Tunus yollarında çektiğimiz onca sıkıntı, açlık ve yorgunluktan sonra Libyalı yetkililerin aylarca hazırlık yaparak oluşturduğumuz, tıbbi yardım taşıyan bu konvoya izin vermelerini ve Mısır üzerinden sağ salim Gazzeli dostlarımıza ulaşmayı umuyoruz. Bu konvoy Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması için bir mesaj taşıyor'' ifadesini kullandı.

Türkiye'den Gazze'ye yardım götüren ''Mavi Marmara'' gemisinden hareketle ''Mavi Marmara Kafilesi'' adı verilen yardım konvoyu, İsrail'in Gazze ambargosunu kırmak için 25 Şubat'ta İngiltere'den yola çıkmıştı.

Toplam 25 aktivistin eşlik ettiği konvoyda, tıbbi yardım, oyuncak ve bilgisayar malzemesi taşıyan, ambulans ve okul servisi olarak kullanılacak 11 araç yer alıyor.

TIMETURK / Haber Merkezi