Skip to main content

Siber Bilgi M.

Beyninizi Aktif Olarak Etkileyen 8 Durum

Konu

#1
1. Hedef Belirlemek Kendinize bir hedef belirleyerek, beyninizi o hedefe kilitlemelisiniz. Böylece uyurken, yemek yerken, gezerken, çalışırken tek bir konuyu düşüneceksiniz: “Belirlediğiniz hedefinizi”. Maxwell’in Psikosibernetik yasası da bu görüşü desteklemektedir:“Beyin açık ve tanımlanmış bir hedefe sahip olduğu zaman; yoğunlaşarak o hedefe doğru yönlenmekte, tekrar yoğunlaşmakta, tekrar yönlenmektedir. Tanımlanmış bir amacı olmayınca beynin enerjisi boşa harcanmaktadır.[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...24x728.jpg]2. İletişimde Kesin Bir Dil Kullanmak Beyninizin size “kızmaması” ve kendi bildiğini yapmaması için ona ne istediğinizi, onun dilinden, ona açık ve net bir şekilde iletmelisiniz. Beyniniz kesin olmayan kelimelerle kurulan cümleleri yerine getirmeme eğilimindedir. Ona istediğinizi kesin, net ve anlaşılır bir şekilde iletmelisiniz. Dr. Frederic Tilney şöyle demiştir :“Vereceğimiz bilinçli komutlarla, beyin merkezlerimizi geliştirebilecek, böylece şimdilerde düşleyemeyeceğimiz güçlerimizi kullanabileceğiz.”
[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...lanmak.jpg]3. Beyni Başıboş Bırakmamak Beynimize bilgi ve düşünce yüklemezsek, o kendisine zararlı bilgi ve düşünce yükleyecektir. Bu da muhteşem bir gücün boşa harcanmasına neden olacaktır. Eğer beyninizi okumaya sevk edip bilgi almasını sağlayamazsanız, o, televizyondan ya da çevreden bir takım şeyler alacaktır. Beyninizi boş bırakıp tembelliğe itmeyin, onu köreltirsiniz.
[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...24x845.jpg]4. Hayaller Kurmak Beyin, gerçekle hayali ayırt edemez. Eğer siz, zihninizde sizi başarıya götürecek hayaller kurarsanız, birde onlara ses, görüntü, duygu eklerseniz, beyniniz sizi hayal ettiğiniz o başarıya adım adım yaklaştıracaktır. Hafıza tekniklerinde “hayal gücü” yoğun bir şekilde kullanılır. Bunun iki nedeni vardır :– Hayal gücü yoluyla sağ beyni aktif olarak kullanmış olursunuz.– Hayal gücü yoluyla bilgileri daha kolay öğrenirsiniz. Bunun nedeni, yaşanılan olayların daha kolay hafızaya alınmasıdır. Beyin, gerçek ile hayali ayırt edemediği için hayalinizdekileri de “yaşanmış” saymaktadır.[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...kurmak.jpg]5. Fizyoloji Vücudunuzun duruşu, hareketleri, beyninizi olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle beyninizi daha etkili kullanmak, daha enerji dolu bir insan olmak istiyorsanız, fizyolojinizi doğru kullanmanız gerekir. Fizyolojik olarak, canlı ve mutlu olduğumuz anlarda dünyayı farklı görürüz. Her şey bize güzel görünür, bizi mutlu eder. Öğrenmek, çalışmak için kendimizde güç buluruz.[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum-fizyoloji.jpg]6. Olumlu Düşünceler Beyin, olumlu veya olumsuz düşünceye otomatik olarak yanıt vermektedir. Eğer olumlu şeyler düşünürsek, beynimiz olumlu yönde çalışacaktır. Eğer olumsuz yönde düşünürsek, beynimiz olumsuz şekilde çalışacaktır. Edmund Spencer bu konu hakkında şöyle söylemiştir :“İyiliği, hastalığı, sefaleti, mutluluğu, zenginliği, fakirliği yapan zihindir.[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...nceler.jpg]7. Teknolojiyi Bilinçli Kullanmak Hayatımızın her kademesinde, teknoloji ürünü olan aletleri artık oldukça sık kullanıyoruz. Ancak bilinçsiz bir şekilde, körü körüne, teknoloji harikası aletleri kullanmak, “hafıza (beynimizi) gücümüzü” oldukça olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Teknolojiden tamamen uzaklaşmak değil, onu bilinçli kullanmak gerekir.[Resim: beyninizi-aktif-olarak-etkileyen-8-durum...24x576.jpg]8. Zihinsel Antrenman YapmakZihinsel performansın en düşük olduğu anlardan birisi yemek sonrasıdır. Yemekten sonra yiyecekleri sindirebilmek için vücuttaki kan midede yoğunlaşır. Bu da zihinsel olarak gevşemenize neden olur. Bu nedenle yemekten sonra dinlenin veya kısa bir yürüyüş yapın. Daha sonra zihinsel performansı arttırmak için şunları yapabilirsiniz :– Zeka ve muhakeme gerektiren oyunlar oynayın,– Zeka soruları ve bulmacaları çözün,– Dili ve düşüncesi ağır olan kitapları günde en az 10 dakika okuyun,– Amaçlı ve bilinçli hayaller kurun,– Bedeni gevşetici egzersizler yapın.[Resim: Beyin-bedava.jpg]Kaynak : Ahmet Yıldız, Güçlü Hafıza, Alfa Yayınları, 2011
Son Düzenleme: 01-04-2015, Saat:12:07 AM, Düzenleyen: ahmetsahin.
Cevapla
Task